Facebook: ověřte si, že se na váš účet přihlašujete jen vy. Smskou!

Facebook: ověřte si, že se na váš účet přihlašujete jen vy. Smskou!

Zavedením šifrovaného připojení HTTPS nová bezpečnostních opatření Facebooku nekončí. Nově lze také zamezit neoprávněnému přihlášení k vašemu účtu. Poradíme vám, jak na to!

Představa, že někdo cizí používá váš účet na Facebooku, jistě nenechá nikoho chladným. Tyto starosti je nyní možné hodit za hlavu, neboť Facebook zavedl nový bezpečnostní prvek, díky němuž bude na neautorizovaném zařízení, které se pokouší o přístup k účtu, nutné nejprve zadat speciální kód.

Foto: Studenta

Facebook vám pošle sms s kódem

Až doposud šlo řešit potenciálně neoprávněný přístup až tehdy, když skutečně nastal. Sledování nedávné aktivity a upozornění o neznámém přihlášení ovšem tento problém zcela nevyřeší, a tak Facebook přistoupil k radikálnějšímu kroku. Jedná se o schválení přihlášení, kdy při přístupu z nerozpoznaného zařízení (počítače, mobilu, prohlížeče, …) bude požadováno, aby byl zadán kód odeslaný na mobil majitele účtu.

Tuto funkci lze aktivovat v Nastavení účtu, když rozkliknete nabídku u položky Zabezpečení účtu. Zde zvolíte Schválení přihlášení, přičemž následně budete vyzváni k zadání vašeho mobilního čísla, na které vám během okamžiku přijde textovka s bezpečnostním kódem. Ten pak napíšete do příslušného políčka, aby mohlo dojít k ověření správného telefonního čísla.

Foto: Studenta

Od této chvíle bude každé přihlášení k vašemu účtu z neznámého zařízení vyžadovat zadání automaticky zaslaného kódu. Bude-li tento ověřovací kód souhlasit, neznámé zařízení si půjde přidat mezi rozpoznaná, takže ho příště - stejně jako u přihlašování z ostatních známých zařízení - nebudete potřeba opětovně zadávat.

Jiří Pešek

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější